Sp!ts

Op mijn 14e jaar ben ik begonnen met de dansgroep Sp!ts, dit was een groep die ik zelf heb opgezet. Hiermee hebben wij een dansoptreden gedaan in het Wilhelmina KinderZiekenhuis. Ook hebben wij hier een kleine dans workshop gegeven aan de kinderen die bij het optreden kwamen kijken.

DAC

Hierna heb ik de groep DAC (Dance Against Cancer) opgezet, dit bestond uit een vriendin van mij, mijn neefje, mijn nichtje en ikzelf. Met deze groep hebben wij een optreden gedaan in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Hierna heb ik DAC uitgebreid. Dit bestond toen uit ongeveer zeven medeleerlingen. Hiermee hebben wij een optreden gegeven op mijn school, dit optreden stond voor drie levensverhalen die ik wilde verwerken.

MindChange

MindChange is de laatste groep die ik heb opgezet, en de groep met het meeste succes. Deze groep bestond uit 22 jongeren met allemaal een eigen talent. De meeste voorkomende talenten waren: dans, zang, rap en beatbox. Met deze groep heb ik diverse optredens gegeven in jongeren centra, buurthuizen, opening van de Samenloop voor Hoop te Hillegom, opening van de tienerruimte in het Medisch Centrum Haaglanden en een optreden in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Voor de opening van de tiener ruimte in het MCH hebben wij met de groep een geheel nummer gemaakt, van muziek tot songtekst tot dans. Tijdens de opening hebben wij diverse workshops
gegeven aan de kinderen en familie die aanwezig waren tijdens deze opening.
De workshops waren: de songtekst aanleren (in twee groepen zang en rap), de choreografie (oftewel de dans) en breakdance. Aan het eind van deze opening kwam iedereen bij elkaar en hebben we het nummer met zijn allen uitgevoerd. De andere optredens waren diverse acts in: dans, zang, rap en beatbox. Dit is allemaal begonnen toen mijn beste vriend was overleden aan kanker op een jonge leeftijd. Hij stond in het ziekenhuis altijd bekend als de jongen met de glimlach. Dit wilde ik graag voortzetten. Mijn motto is daarom ook altijd (geweest): een lach op iemands gezicht te toveren en even de ziekte vergeten.