Haylee van der Veldt is 19 jaar en eigenaar van Art of Lyricz. Ze schrijft samen met cliënten songteksten en verwerkt deze in een liedje om moeilijke gebeurtenissen te verwerken.

Haylee van der Veldt is 19 jaar en eigenaar van Art of Lyricz. Ze schrijft samen met cliënten songteksten om moeilijke gebeurtenissen (trauma, rouw, stoornis) te verwerken. Hoewel ze moeite heeft met promotie (ze heeft een moeilijke doelgroep om te bereiken), vind ik dit een fantastisch initiatief, waar ik enorm veel respect voor heb.

In eerste instantie bij De Greef en het Welzijnskompas Lisse richtte ze de groep Mindchange op. Zelf heeft ze op jonge leeftijd haar beste vriend verloren aan kanker. Muziek bleek voor haar de beste manier om het te verwerken. Mindchange gaf andere jongeren ook de kans om muziek te maken en hun talenten te gebruiken. Ze hebben veel geoefend, opgetreden in ziekenhuizen en een benefietconcert gehouden voor Kika. Respect, want dat is niet waar de meeste tieners zich mee bezig houden.

Haylee is nu 19 en heeft haar opleiding Sociale Maatschappelijke Dienstverlening afgerond en begint volgend jaar met de opleiding Muziektherapeut. Ze wil veel leren, groeien en uitbreiden. Muziek is al heel lang een grote passie. Zolang als ze kan herinneren vindt ze het fantastisch om muziek te kunnen maken. Hoewel ze zichzelf geen professionele muzikant noemt, maakt ze van de songteksten ook een nummer, dat haar cliënten als eindproduct krijgen.

Een creatieve manier om met verlies en trauma om te gaan. Een prachtig initiatief, waar Haylee veel mensen mee kan gaan helpen. Met haar eigen ervaringen, passie voor muziek en creativiteit weet ik zeker dat ze een mooi bedrijf in handen heeft.

Max Uphoff (eigenaar BLIJLES & YOUTH Bollenstreek)


Meer informatie over Art Of Lyrics of andere leden van onze community? Neem een kijkje op onze website!

Categorieën: Bekijk